Anasayfa / Genel / 2015’in En İyi Android Uygulama ve Oyunları

2015’in En İyi Android Uygulama ve Oyunları

 2015’in En İyi Android Uygulama ve Oyunları

2015’in En İyi Android Uygulama ve Oyunları .Her sene olduğu gibi bu senede google en trend olan uygulama ve oyunlarının listesini yayınladı.Google Türkiye’de 2015 yılının en iyi uygulamaları arasında Google Fotoğraflar, Skype, Google Çeviri, Microsoft Word, Retrica, Dubsmash ve daha bir çok uygulama yer alıyor.

Yılın en popülerler listesine ulaşmak için;

Yılın en iyi android uygulamalarını ve oyunlarını görüntülemek için tıklayınız.

2015 ‘in alanlara göre TOP(1)leri;

İletişim ve Sosyal Medya Kategorisinin Lideri;

-Skype 

Google Play Sayfası

——————————————————————

Fotoğrafçılık Uygulama Kategorisinin Lideri;

-Candy Camera – Selfie Selfies

Google Play Sayfası

——————————————————————



Araçlar ve Verimlilik Kategorisinin Lideri;

-GO Klavye

Google Play Sayfası

——————————————————————
 

Eğlence Uygulamaları Kategorisinin Lideri;

-Colorfy-Ücretsiz Boyama Kitabı

Google Play Sayfası

——————————————————————

Ailelerin Sevdikleri Uygulamaları Kategorisinin Lideri;

-LEGO® Ninjago Tournament

Google Play Sayfası

——————————————————————

Türk Malı Kategorisinin Lideri;

-Sahibinden

Google Play Sayfası

Android Nedir?

Android, Google, Open Handset Alliance ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilmiş olan, Linux tabanlı, mobil cihaz ve cep telefonları için geliştirilmekte olan, özgür bir mobil ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, ufak ama çok önemli kısmın google tarafından kodları kapalıdır, google bu kısmın kendisi dışında ulaşılmasını istememektedir. Desteklenen uygulama uzantısı “.apk”dir. Google tarafından ücretsiz olmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarını daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google bir reklam firmasıdır, reklam alarak para kazanır, android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlamaktadır, bu şekilde daha fazlasını kazanmaktadır.

Android, aygıtların fonksiyonelliğini genişleten uygulamalar yazan geniş bir geliştirici grubuna sahiptir. Android için halihazırda 1 milyondan fazla uygulama bulunmaktadır. Google Play Store ise, Android işletim sistemi uygulamalarının çeşitli sitelerden indirilebilmesinin yanı sıra, Google tarafından işletilen kurumsal uygulama mağazasıdır. Geliştiriciler, ilk olarak aygıtı, Google’ın Java kütüphanesi aracılığıyla kontrol ederek Java dilinde yazmışlardır.

Open Handset Alliance, 5 Kasım 2007’de Android’i kurduğunu duyurmuştur ve ardından 34 adet donanım, yazılım ve telekom şirketi, mobil cihazlar için telif hakkı olmayan bir işletim sisteminin teknolojinin gelişimi için yararlı olduğu konusunda hemfikir olmuşlardır.

#Kaynak:Wiki

Bir önceki yazımız olan Tasarımlarınız İçin Uyumlu Renkler başlıklı makalemizde Flat renkler, renk kodları ve uyumlu renk seçimleri hakkında bilgiler verilmektedir.

İlginizi Çekebilir

WordPress İle İş Dünyası

Günümüz iş dünyasında artık pek çok sektör işini internete taşımaktadır. Bunun için tüm diğer işletmecilerin yapmış olduğu gibi bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir