Anasayfa / Tanıtım Yazıları / ÇAMAŞIR MAKİNESI SUYU BOŞALTMIYOR

ÇAMAŞIR MAKİNESI SUYU BOŞALTMIYOR

Çamaşır makinelerinde karşılaşılan en sık arızalardan birisi de çamaşır makinesi suyu boşaltmıyor arızasıdır. Bu arıza değişik şekillerde kendini gösterebilir. Bazen makinenin dijital ekranında bu arızaya ait arıza kodu yazabilir bazen de kullanıcı kendi gözlemleri ile bu arızayı tespit edebilir. Eğer makineniz dijital ise ve arıza kodlarını da bilmiyor iseniz dikkatli bir inceleme ile arızanın su tahliyesinden kaynaklandığını tespit edebilirsiniz. Hatta iyi bir internet kullanıcısı arama motorlarını kullanarak arızalı makinenin arıza kodlarını bulabilir. Şimdi biz böyle bir arıza ile karşılaşıldığında neler yapabileceğimize bakalım. Bu arada ben bunlarla uğraşamam diyorsanız Göztepe Arçelik servisi sizin için hazırda bekliyor.

Bu arıza genellikle su tahliye sistemindeki bir tıkanıklık sonucu oluşur. Yapmamız gereken ilk işlem makinenin ön tarafında alt kısmında bulunan atık su tahliye motorunun da bulunduğu plastik kapağı çevirerek açmalıyız. Bu aşamada yerlere su döküleceğini hesap etmeli ona göre tedbir almalıyız. Daha sonra açmış olduğumuz bu kısımda birikmiş olan tüy ya da diğer yabancı maddeleri elimizle yoklayarak temizlemeliyiz. Genellikle bu kısma daha önce yıkadığımız pamuklu çamaşırların tüyleri ya da pantolonların ceplerinde unutulan para ve benzeri maddeler tıkama yapmış olabilir. Sancaktepe Arçelik servisi bu işi sizin yerinize 1 yıl garantili halletmektedir.

Bu kısmı temizlemenize rağmen çamaşır makinesi su boşaltmıyor arızası devam ediyor ise bu durumda biraz önce açmış olduğumuz bölümde bulunan tahliye motorunu kontrol etmemiz gerekecektir. Tahliye motoru genellikle bu kısımda bulunur ve parmağımızı boşluktan uzatıp motorun pervanesini çevirmeye çalışmamız gerekir. Eğer motor kazıklama yapmışsa pervanesi ya hiç dönmez ya da çok zor döner. Bu durumda tahliye motorunu yenisi ile değiştirmemiz gerekecektir.

Arızanın nedeni tahliye motorundan da kaynaklanmıyor ise bu sefer makinenin tamburunun altında bulunan tahliye sisteminin tüm borularını kontrol edip tıkanma olmadığından emin olmalıyız. Genellikle bozuk paralar bu boru ve hortumlara girerek tıkanmaya sebep olmaktadırlar. Bu hortumlar ve tahliye hattı da sağlam ise son olarak makinenin beyninde sorun olmuş olabilir. Eğer kartlarda ya da beyinde arıza var ise bundan sonra kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir şey yoktur. Çamaşır makinesi su boşaltmıyor arızası ile mutlaka yetkili kişilere müracaat etmeniz gerekecektir. Ataşehir Arçelik servisi hızlı ve güvenilir bir firmadır.

Bir önceki yazımız olan Facebook okey plus engeli kaldırmak başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

İlginizi Çekebilir

Opencart Global XML Entegrasyonu

Opencartentegrasyonu veya Opencart XML desteği, E ticarette neredeyse olmazsa olmaz sayılmaya başlandı. Öteki yandan işinizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir