Anasayfa / Genel / Dünyanın En Pahalı 5 Otomobili

Dünyanın En Pahalı 5 Otomobili

Dünyanın En Pahalı 5 Otomobili

 Merhaba arkadaşlar,

Herkesin mutlaka favori marka bir araba hayali vardır.Çocukluğumuzda bildiğimiz Ferrarinin en pahalı arabadır kanısınıda bu sayede yalanlamış olacağız.İşte size dünya çapında ki en pahalı 5 araba;

1) Maybach Exelero (8 Milyon Dolar)

Maynach Exelero
 

Maybach gibi bir markayı bilen adamın cebi de doğal olarak biraz kabarık olur. 350km hıza çıkabiliyor bu arabamız şu anda dünyanın gelmiş geçmiş en pahalı arabası olarak geçiyor.

2) Koenigsegg CCXR (4.8 Milyon Dolar)

Koenigsegg Ccxr
 

Maybach’ın neredeyse yarı fiyatında olan Koenigsegg’in bu efsanesi ise bu kadar ederi ilk olarak tabiki 1.004 beygirlik V8 motorundan alıyor. Uçak gibi giden araçta gaza hafifce dokunduğunuzda bile uçan araba, tam basarsanız kısa bir süre içerisinde ibrasini 408km hıza kadar çıkarabiliyor.

3)Lamborghini Veneno (4.5 Milyon Dolar)

Lamborghini Veneno
 

Sonunda bildiğimiz bir marka dediğimiz andayız. 🙂 Dünyanın en kötü görünümüne sahip kategorisine sokanlarada buradan yazıklar olsun diyoruz.Yoldan geçse aval aval bakacağımız araç 740 beygir güce sahip ve 0’dan 100’e 2.9sn’de çıkıyor. Yani siz gaza basıp “Bak şimdi 0’dan 100’e nasıl çıkıyorum” demeden ibre 100’u geçer. Dünyada sadece 9 adet üretilen aracın nasıl olduğunu da aşağıdan görebilirsiniz.

4)Lykan Hypersport (2.4 Milyon Dolar)

Lykan Hypersport
 

Yeryüzünde sadece 7 tane üretilmiş bu araçtan almak sizi dünya çapındaki o 7 isimden biri yapabilir.Hypersport 0’dan 100’e 2.8sn’de çıkıyo ve 740 beygirlik twin turbo motora sahip. Gaza basarsan da 386km’ye kadar çıkarak tarzını gösteriyor.

5)Bugatti Veyron Super Sport (2.4 Milyon Dolar)

Bugatti Veyron Super Sport
 

Aslında zamanında en pahalı otomobil buydu. Ancak bu ünvanı kaptırdı. Fakat hala elinde başka bir ünvan duruyor. O da bu aracın hala “Dünyanın En Hızlı Otomobili” oluşu. Tamı tamına 432km hıza çıkarak Guiness Rekorlar Kitabına giren bu arkadaşımız bu gücünü 1.200 beygirlik turbo şarj özellikli V16 motorundan almasıyla başarıyor. 0’dan 100’e ise 2.5 saniye gibi bir sürede çıkabiliyor.

Bir önceki yazımız olan Tasarımlarınız İçin Uyumlu Renkler başlıklı makalemizde Flat renkler, renk kodları ve uyumlu renk seçimleri hakkında bilgiler verilmektedir.

İlginizi Çekebilir

WordPress İle İş Dünyası

Günümüz iş dünyasında artık pek çok sektör işini internete taşımaktadır. Bunun için tüm diğer işletmecilerin yapmış olduğu gibi bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir