Anasayfa / Genel / En Büyük 10 Sosyal Medya Sitesi

En Büyük 10 Sosyal Medya Sitesi

Sosyal medya günlük hayatımızın büyük bir kısmı haline geldi. Üzerinden fotoğraf paylaştığımız, durum güncellemeleri yaptığımız, konuşmalar gerçekleştirdiğimiz internetin önemli bir kısmını kaplayan bu siteler günlük hayatımıza resmen entegre oldu. Artık onları da çok yoğun kullanmaya başladık. Bunun yanı sıra en çok kullanılan 10 sosyal medya sitesini sizler için sıraladık. Listemize göz atmaya ne dersiniz ?

İlk sırada tabii ki yılların devi Facebook var. Facebook döneminin en popüler sosyal medya sitesi. Üzerinden bir çok işlemi gerçekleştirebileceğiniz, anlık durum güncelleyebileceğiniz, fotoğraf yükleyebileceğiniz, arkadaşlarınızla görüntülü veya görüntüsüz görüşmeler gerçekleştirebileceğiniz dev bir sosyal medya sitesi. Mark Zuckerberg tarafından geliştirilen Facebook halen daha popüleritesini korumaya devam ediyor. Tahtı uzun yıllar hiçbir sosyal medya sitesine kaptırmayacak gibi gözüken Facebook ‘un en büyük rakibi ise listemizin ikinci sırasında ki Twitter oluyor. Twitter 140 karakter koşullu durum güncellemeleri yapabileceğiniz, üzerinde mesajlaşma seçeneği bulunan, fotoğraf yükleyebileceğiniz kendisine has bir stili olan sosyal medya devlerinden birisi. Twitter link yapısı gereği tamamiyle bağımsız ve kendine has bir yapıya sahip. Bütün depolamayı kendi sistemi üzerinde yapan Twitter bu açıdan Facebook ‘tan daha hızlı bir sosyal medya sitesi olma özelliğini taşıyor. Facebook ‘a oranla kısıtlı imkanlara sahip olsanız da rekabette geri düşmeyecek bir yapıya sahip.

Listemizin üçüncü sırasını Google tarafından desteklenen YouTube ‘a bırakıyoruz. Görüntü her şeydir mentalitesiyle yola çıkan YouTube bir video yükleme sitesi. Hatta dünya devi bir video yükleme sitesi. İnternet konusunda bütün araştırmalarınızı gerçekleştirebileceğiniz, içerisinde her telden videoyu bulunduran YouTube kimi zaman sizi eğlendirebilir, kimi zaman öğretebilir, kimi zaman müzik keyfiniz olabilir, kimi zamanda üzüntünüze ortak olabilir. Video yükleyip paylaşabileceğiniz YouTube, aşırı gelişmiş video özellikleriyle alanında lider konumda gözüküyor.

Listenin dördüncü sırasını ise Google ‘ın sosyal medya sitesi olan Google+ ‘a bırakıyoruz. Google arama motoru konusunda rakip tanımayan bir dünya devi ve sosyal medya konusunda da kendine has bir yazılımı var. Google+ sizlerin Google uyumluluğunuz gibi ve Sosyal Medya Günlüğünüz olma özelliğini taşıyabilmekte.

Bunun yanı sıra listenin beşinci sırasını Tumblr ‘a bırakıyoruz. Tumblr karışık kullanım yapısı nedeniyle bir çok kişinin kullanmaya heveslenip kullanamadığı bir sosyal medya sitesi. Lakin listenin en afilli yalnızı diyebiliriz. Kendine has bir çok özelliğe sahip olan Tumblr ülkenin belli kısımlarında kendisini bu siteye adayan bir çok takipçiye sahip.

Listenin altıncı sırasını fotoğraf konusunda en gelişmiş özelliklere sahip diyebileceğimiz Instagram ‘a bırakıyorum. Facebook tarafından satın alınan Instagram fotoğraf konusunda Snapchat özelliklerini de kendisine ekledikten sonra rakipsiz bir konuma geldi diyebiliriz. Hikaye özelliği sayesinde kullanımını arttıran Instagram bu alanın rakipsiz devlerinden.

Listenin yedinci sırası Snapchat ‘in oluyor, 24 saatlik hikayeler ve ekran görüntüsü bildirimleriyle gizlilik adına önemli bir adım atan Snapchat sektörde ki yerini korumaya devam ediyor.

Listenin sekizinci sırasında MySpace yer alıyor, döneminin müzik yapımcılarının vazgeçilmez sayfası olan MySpace zamanında şarkı paylaşımlarının en yüksek sayılara ulaştığı bir platformdu. Günümüzde bu işi Youtube devralmış olsa da MySpace günleri unutulmayacak kadar güzeldi.

Listenin dokuzuncu sırasını Foursquare alıyor. Yer bildirimleri konusunda sadece yer bildirimine adanan ilk sosyal medya sitesi olan Foursquare, uygulama adını Swarm olarak değiştirse de yer bildirimleri konusunda Foursquare adıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Listemizin onuncu sırasını da günümüzde bir çok grafikerin kullanmakta olduğu DeviantArt ‘a veriyoruz. DeviantArt her türden perspektifi içinde barındıran, bir çok görsel şölene ev sahipliği yapan bir görsel sitesi. Bir çoğunu kullanıyorum seslerinizi duyar gibiyim ve ekliyorum; bende 🙂

 

Bir önceki yazımız olan Tasarımlarınız İçin Uyumlu Renkler başlıklı makalemizde Flat renkler, renk kodları ve uyumlu renk seçimleri hakkında bilgiler verilmektedir.

İlginizi Çekebilir

WordPress İle İş Dünyası

Günümüz iş dünyasında artık pek çok sektör işini internete taşımaktadır. Bunun için tüm diğer işletmecilerin yapmış olduğu gibi bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir