Anasayfa / Genel / En Popüler Yabancı Diziler

En Popüler Yabancı Diziler

Yabancı dizi sektörü ülkemiz de altyazı imkanlarının hızlanması ile büyük bir artış göstermeye başladı. Sizlere bu yazımız da en popüler yabancı diziler hakkında kısa bilgiler derledik, keyifli okumalar…

Listemizin ilk sırasını en popüler dizi ünvanını koruyan Band of Brothers ‘a veriyoruz. Dizi içerisinde aksiyon, dram, savaş ve tarih türlerini barındırıyor. Bunların harmanlandığı, savaş sahnelerinin gerçekçiliği ile bilinen dizi IMDB ‘nin en popüler yabancı dizisi ünvanına sahip. Dizinin oyuncu kadrosunda Damian Lewis, Donnie Wahlberg, Ron Livingston gibi isimler bulunurken yönetmen koltuğunu dönem dönem Tom Hanks, David Nutter, Richard Loncraine gibi isimler paylaştı. Kardeşler Takımı olarak bilinen dizi 10 bölümden oluşmakta ve 2001 yapımı. 2. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunun 101. Hava Komutanlığına bağlı Easy Bölüğü askerlerinin yaşadıklarını konu alan dizi Normandiye Çıkarması, Market Garden Harekatı, Bastogne Savaşı ve Berghof ‘taki Hitler ‘in kalesinin ele geçirilme tarihlerinin sahnelenmesi diziyi popüler yapan etkenlerden birisi. Dizinin yapımını ise Tom Hanks ve Steven Spielberg üstlenmiştir.

Listemizin ikinci sırasında ise ödül üstüne ödül ekleyen dizi Breaking Bad var. 5 sezon ve 62 bölümden oluşan Breaking Bad dizisi Amerika televizyonlarının vazgeçilmez drama dizilerinden birisidir. 50’li yaşlarında bir kimya öğretmeni olan Walter White ‘ın maddi açıdan ailesine yetişebilmek adına bir araba yıkama dükkanında ek iş yapmasıyla başlar. Bir süre sonra ileri derece akciğer kanseri olduğunu öğrenen White en azından ailesini kurtarabilmek adına Jesse adında bir öğrencisiyle Metamfetamin işine girer. Sonrasın da hayatındaki bütün değişimler kaos dolu olan White ‘ın hayatını anlatan dizi ilk bölümünü 20 Ocak 2008’de yayınlamıştır. Başrollerini Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul ve Derran Norris gibi aktörlerin paylaştığı dizi izlenme rekorları kırmaya devam etmekte.

Listemizin üçüncü sırasında gene bir drama dizisi olan The Wire var. Dizi her sezon da Baltimore şehrinin ayrı bir yüzünü anlatmaya çalışmıştır. Uyuşturucu trafiği, liman, şehir yönetimi ve bürokrası konularını ele alan dizinin yapımcısı ve yazarı eski polis muhabiri David Simon ‘dur.  The Wire ödül üstüne ödül ekleyememiş olsa da bir çok eleştirmen tarafından en büyük televizyon dizilerinden birisi olarak anlatılmaya devam eder.

Listemizin dördüncü sırasında Game of Thrones var. Türkçe adıyla Taht Oyunları. Fantastik drama türünde olan dizi George Martin ‘in Buz ve Ateşin Şarkısı ‘ndan uyarlanmıştır. Adını serinin ilk kitabından almıştır. Konusu yazların onlarca yıl sürdüğü, kışların ise bir ömür sürebildiği bir diyar da tekinsiz güçlerin toplanmasıyla bir taht kavgasının ortaya çıkmasını konu alır. 6. sezonunu tamamlayan dizi izleyenlerinden sürekli olumlu tepkiler almakta ve HBO kanalında yayınını sürdürmektedir. Prodüksiyonunu 9 ülke düzeyinde sağlayan dizi 60 bölümden oluşmaktadır.

 

 

Bir önceki yazımız olan Tasarımlarınız İçin Uyumlu Renkler başlıklı makalemizde Flat renkler, renk kodları ve uyumlu renk seçimleri hakkında bilgiler verilmektedir.

İlginizi Çekebilir

WordPress İle İş Dünyası

Günümüz iş dünyasında artık pek çok sektör işini internete taşımaktadır. Bunun için tüm diğer işletmecilerin yapmış olduğu gibi bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir