Anasayfa / Masaüstü Programlama / Eyüp Belediyesi Artık Pardus Kullanıyor!

Eyüp Belediyesi Artık Pardus Kullanıyor!

Türkiye’de bilinen yerli işletim sistemi ünvanıyla tanınmış olan Pardus için son zamanlarda ilgi büyüme yolunda gidiyor.Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından yapılan basın toplantısında ki açıklamada tüm kamu kurum ve kuruluşlarında Pardus’un tercih edilmesi halinde teknolojik olarak dışa bağımlılığın azalacağı ve işletim sistemleri üzerinden ciddi oranlarda tasarrufun sağlanacağı belirtildi.Bu açıdan örnek teşkil edebilmek sebebiyle Pardus işletim sistemine geçiş yaptı.

Dışa Dönük Maliyetler Yarıya Yakın Düşecek!

Bu değişimin yaşanabilmesi adına öncelikli olarak personellere Pardus eğitimlerinin verilerek bilgisayar üzerinden yapılacak işlemlerde sorunsuz bir şekilde desteğin verilmesi sağlanacak. Eğitimlerin bir yıl boyunca devam etmesi planlanıyor ve verilecek eğitimlerin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından belediyedeki Pardus sistemine geçiş projesi de başarılı bir şekilde tamamlanabilecek.

Eyüp Belediyesi’nde başlatılan proje Türkiye adına da önemli bir örnek teşkil ediyor. Öyle ki yapılacak çalışmalar sonucunda Pardus sistemine sorunsuz bir şekilde geçilmesi ücretsiz olan bu sistem sayesinde maliyetleri düşürecek ve aynı zamanda yerli işletim sistemine verilen önemi de artıracak. Bu bakımdan belediyede yapılan çalışmalar ve önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek değişikliklerin başarıya ulaşması Türkiye’de yeni dönemi başlatabilir.

Bir önceki yazımız olan Arduino ile Klavyeden Girilen Sayının Asal Sayı Olup Olmadığını Kontrol Eden Program başlıklı makalemizde Arduino, arduino ekrana girilen sayıyı bulma ve Arduino ile Klavyeden Girilen Sayının Asal Sayı Olup Olmadığını Kontrol Eden Program hakkında bilgiler verilmektedir.

İlginizi Çekebilir

Milli İşletim Sistemi Pardus Yayılıyor

TÜBİTAK bazında geliştirilen ve uzun süreden bu yana önemli güncellemelerin yapıldığı işletim sistemi pek çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir