Anasayfa / Tanıtım Yazıları / Kinoanın sağlığa etkisi nedir?

Kinoanın sağlığa etkisi nedir?

Kinoanın sağlığa etkisi nedir?
Kinoa dağların eteklerinde çalılıklar halinde yetişen ve doğal bir şekilde kendiliğinden oluşan bir bitki ve aynı adlı meyvesidir. Dünyanın 7000 yıllık bir geçmişi olduğu ve uzun yıllardır Peru ve Bolivya ülkesinde besin olarak tüketildiği bilinmektedir. Ayrıca bu ülkeler en önemli üreticileri ve satıcılarıdır.
Kinoa bitkisinin tohumları tahıl özelliği taşır ve tüketilen kısmıda tohumlarıdır. Pirinç gibi haşlanmak suretiyle tüketmenin yanı sıra son zamanlarda internet üzerinden satışa sunulan Kinoa çayı olarak da tüketilmektedir. Kinoa’nın önemli özelliği protein açısından zengin bir içeriğe sahip olmasıdır. Özellikle dünyayı açlıktan kurtaracak besin olarak adlandırılan Kinoa; 2013 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kinoa satın al yılı olarak ilan edilmesiyle önemi bir kez daha bu şekilde vurgulanmıştır. Kinoa’nın içeriğinde bulunan 20 aminoasit, yüksek oranda A, B, C, D, E, K vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, demir gibi mineraller yer almaktadır.
Kinoa’nın ayrıca antioksidan özelliği sayesinde sağlık için serbest radikallere karşı savaşması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi özelliği bulunmaktadır. Ayrıca metabolizmanın hızını artırıcı özelliği sayesinde kilo kontrolü için de yardımcı olmaktadır. Kabızlık ve hazımsızlık çekenler için ideal bir besin olan kinoa sipariş sindirim sisteminin çalışmasına oldukça faydalıdır. Kinoa; protein açısından 1 kilosunda 10 kiloya eşdeğer etteki protein içeriğini kapsar. İşte bu durum özellikle vejetaryenler için alternatif bir protein kaynağı olarak tüketilmelidir. İçerisinde glüten olmadığı için çölyak hastaları ve glutensiz diyet yapanlar için ideal tüketimi sunar.
Ayrıca kinoanın içerisinde bulunan demir, kalsiyum ve magnezyum mineralleri sayesinde vücut gerekli olan ihtiyaçları günlük olarak alabilir. Anemi rahatsızlığı olanların içeriğinde demir bulunmasından dolayı hücrelere giden kanın, oksijen için gerekli oranda demir taşıması da önemli bir özelliğidir. Ayrıca kolesterolü düşürmesi ve iyi kolesterolü yükseltmesi ile önemli bir etki sağlayan Kinoa; bunun yanı sıra migren rahatsızlıkları için de önerilen gıdalar arasında yer alır. Kinoa’da lif oranının yüksek olması sindirim sistemi için gerekli tüketimi sağlamaktadır. Ayrıca Kinoa enerji vermesi ve vücudun zinde kalması için etkili bir rol oynar.
Kinoa’yı çay olarak tüketmek artık çok daha kolay olabilmektedir. Bu sayede gün içerisinde öğünlerden önce bir fincan tüketmek gün içerisinde hem kinoanın içerisindeki besin değerlerini almaya, hem de kilo kontrolü sayesinde tok kalmaya etken olacaktır.
 

Bir önceki yazımız olan Mucizevi etkisi ile Kinoa! başlıklı makalemizde kino çayı ile zayıflama yöntemi, kino sipariş ver ve kinoa satın al hakkında bilgiler verilmektedir.

İlginizi Çekebilir

Opencart Global XML Entegrasyonu

Opencartentegrasyonu veya Opencart XML desteği, E ticarette neredeyse olmazsa olmaz sayılmaya başlandı. Öteki yandan işinizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir