Anasayfa / Tanıtım Yazıları / Mucizevi etkisi ile Kinoa!

Mucizevi etkisi ile Kinoa!

 Kinoa bitkisi tahıl grubunda yer alan ancak aynı adlı bitkinin yemişlerin yenilmesi sağlanan önemli bir gıdadır. Dünyada oldukça ünlü olan Kinoa bitkisinin tüketilmesinde en önemli etkisi mucizevi bir bitki olması ve yüksek besin değeri içermesinden ötürü tercih edilmektedir. Günlük olarak tüketilen arpa pirinç gibi gıdaların tüketilmesi ile aynı şekilde tüketimi sağlanabilir. Özellikle Güney Amerika ve Avrupa gibi birçok ülkede yaygın bir şekilde tüketilen Kinoa ile zayıflayanlar ülkemizde yeni olarak tanınıyor. Vücudumuz için gerekli olan amino asitleri karşılaması açısından ve yüksek protein değeri sayesinde besleyici özelliğinin yanında tok tutma özelliği ile de tercih edilebilen bir gıdadır.
Kinoa bitkisi yaklaşık iki metreye kadar büyüme özelliği taşıyan uzun ömürlü bir bitki olarak bilinir. Bolivya, Peru ve And dağlarının çorak yamaçlarında doğal bir şekilde yetişen bu bitkinin yemişleri birçok zaman öncesinde yerliler tarafından yetiştirilmiş ve tüketilmiştir. Aşırı sıcak ve soğuğa dayanıklı olmayan bu yüzden sadece And dağlarında yetişen Kinoa Peru ve Bolivya anavatanıdır. Faydalı olmasından dolayı bitkinin tohumları üzerinde birtakım değişiklikler sağlanmasıyla birçok kıtada yetiştirilmesi başarılmıştır. Yüksek oranda aminoasit ve protein içeren kinoada ayrıca vitamin ve lif oranı yüksektir. Lif açısından zengin olması hazımsızlık ve kabızlık sorunları için ideal bir tüketim olarak sağlanabilir. Ayrıca tok tutması, sinir sistemini düzenlemesi, glütensiz olması ve bitkisel protein içermesi açısından vejetaryenler için de alternatif gıda olarak tüketilmesi sağlanmalıdır.
Bu mucizevi bitkiyi tüketmek sağlıklı bir yaşam sürmek adına düzenli bir şekilde tüketmeye gerek duyulur. Özellikle 2013 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ‘’Kinoa yılı’’ ilan edilmesinde en büyük etken bu mucizevi bitkinin içerisinde proteinin yüksek olması önem taşır. Bir kilosunda 10 kilo ete eşdeğer protein taşıyan kinoa; özellikle dünyayı açlıktan kurtaracak olan gıda olarak da tescillenmiştir. Yağ oranının düşük olması şeker ve tansiyonun dengelenmesi açısından da etkisi büyük olan Kinoa artık çay olarak da tüketime sunulmuştur. Gün içerisinde 3 fincan tüketmek sağlık için takviye olacaktır. Sizlere de kinoayı sofralarınıza dahil edin ve hemen siparişinizi ve bu mucizevi bitkinin etkisini sizlerde görün!

kinoa tohumu ile zayiflayanlar
 

İlginizi Çekebilir

Opencart Global XML Entegrasyonu

Opencartentegrasyonu veya Opencart XML desteği, E ticarette neredeyse olmazsa olmaz sayılmaya başlandı. Öteki yandan işinizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir