Anasayfa / Genel / Oyun Sektörü Finansal Anlamda Uçuşa Geçti

Oyun Sektörü Finansal Anlamda Uçuşa Geçti

Çağımızın vazgeçilmez teknolojisi beraberinde eğlence amaçlı yapımlarıda önümüze getiriyor.Son zamanlarda online oyunların oynayan kullanıcı kitlesi giderek çoğalırken yapılan yatırımlar, reklam ücretlendirmeleri bu sektörün çok daha yüksek cirolara ulaşmasını sağladı.Öyle ki 2016 senesinin bitiş günlerinde ünlü şirketler tarafından yapılan araştırmalar ve analizler sonucu piyasanın 100 milyar dolar seviyesinde yılı kapattığını gözler önüne seriyor.Özellikle 2017 yılına dahil yapılan tahminlerde mevcut rakamın çok daha üst seviyelerde olacağı belirtilirken oyun sektörünün ilerleyen dönemlerde ciddi bir hakimiyet kurması bekleniyor.

Bu araştırmalar elde edilen verilerin sonucunda beklentiler 2017’ye dair çok daha fazla arttı.Yapılan tahminler özellikle geleceğe yönelik önemi ipuçları veriyor. Oyun sektörünün 100 milyar civarına dayanması çoğu kişi için çok büyük bir şey ifade etmese de 2016 yılının sadece sinema endüstrisinin 10.7 milyar dolarlık bir gelir sağladığının açıklanması arada büyük bir farkın olduğunu ve oyun sektörünün ne kadar çok büyüdüğünü de gösteriyor.

Oyun pazarında online oyunların yanı sıra bilgisayar platformları için geliştirilen oyunlar üzerinden 36 milyar dolar, mobil oyun platformu için ise 41 milyar dolarlık bir gelir elde edildi. Bu açıdan özellikle oyun sektörünün 2016 yılı içerisinde altın çağı yaşadığı ve oldukça yüksek bir seviyede yılı kapatacağını söylemek mümkün.

Bir önceki yazımız olan Tasarımlarınız İçin Uyumlu Renkler başlıklı makalemizde Flat renkler, renk kodları ve uyumlu renk seçimleri hakkında bilgiler verilmektedir.

İlginizi Çekebilir

WordPress İle İş Dünyası

Günümüz iş dünyasında artık pek çok sektör işini internete taşımaktadır. Bunun için tüm diğer işletmecilerin yapmış olduğu gibi bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir