Anasayfa / Tanıtım Yazıları / Özgeçmiş nasıl hazırlanmalıdır?

Özgeçmiş nasıl hazırlanmalıdır?

Kendi bilgilerinizin yer aldığı ve iş başvurularında işverene vermeniz gereken belgeye CV denilmektedir. CV’lerde genel olarak kişisel bilgilerinizin, eğitim bilgilerinizin, iş deneyimlerinizin, uzmanlık alanlarınızın, referanslarınızın, yabancı dil bilgilerinizin, almış olduğunuz sertifika ve diplomaların, ilgi ve becerilerin yer aldığı bölümler mevcuttur. Özgeçmişinizi kendi bilgileriniz ile doğru bir şekilde doldurmaya özen gösteriniz. Özgeçmiş hazırlamayı bilmiyorsanız internet ortamındaki cv örneklerinden faydalanmanız mümkün olabilir. CV hazırlarken kesinlik ile uyumlu olun ve kendiniz ile ilgili bilgileri doğru olarak vermelisiniz. Yalan ve yanlış bilgi vermekten kaçınmalısınız. Vermiş olduğunuz bilgilerde kendinizi övmekten kaçının ve başvuru yapmak istediğiniz iş ile ilgili olmadığını fark ettiğiniz ilgi alanlarınızı ve sosyal faaliyetlerinizi eklememeye özen gösteriniz.
Hazırlamış olduğunuz CV de işveren için neler yapabilirsiniz? Siz bu işe hazır mısınız? Bilgi ve yetenekleriniz nelerdir? Siz bu işi gerçekten istiyor musunuz? Ve bu işe ve bu firmaya uyum sağlayabilecek misiniz? Gibi sorulara kesin ve net cevaplar vermelidir. cv doldururken yazım ve noktalama kurallarına uygun hareket etmelisiniz. Sütunlar yerine periyotlar kullanmanız CV’nizin daha etkileyici olmasına sebep olacaktır. Yazmış olduğunuz bilgilerin altını kesinlik ile çizmeyiniz. Hazırlamış olduğunuz CV en fazla iki sayfa olmalıdır ve yazdığınız bilgilerin uzun paragraflar içermemesine özen göstermelisiniz. Özgeçmişin sağ üst tarafına en son çekilmiş, klasik kıyafetli yüzünüzün tam olarak belirgin olduğu bir fotoğrafınızı eklemeniz işverenin CV incelemesi aşamasında dikkatini çekmenize sebep olacaktır.
CV taslağı hazırlamakta zorluk çekiyor, kişisel bilgi, eğitim bilgilerinin ve iş deneyimleri gibi kısımların arasındaki boşluğun ne kadar olacağına webde hazır hale bulunan boş cv örneklerini kullanarak çözüm bulabilirsiniz. Kendi beğendiğinize göre seçmiş olduğunuz boş CV örneklerini bilgilerinizi eksiksiz, net ve doğru olarak yazmak sureti ile doldurmalısınız. Gereksiz bilgi vermekten kaçınmalı, işverenin ilgisini çekecek bilgileri yazmaya özen göstermelisiniz. Bilgilerinizi yazarken genel olarak ter kronoloji kullanınız. Uzun paragraflar kullanmadan sade bir şekilde yazacağınız CV’nizi birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzı ile yazmaya özen göstermeli, kullanmış olduğunuz fotoğrafların silik, bulanık olmamasına dikkat ederek eklemelisiniz.

Bir önceki yazımız olan Rize Kuzine başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

İlginizi Çekebilir

Opencart Global XML Entegrasyonu

Opencartentegrasyonu veya Opencart XML desteği, E ticarette neredeyse olmazsa olmaz sayılmaya başlandı. Öteki yandan işinizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir