Anasayfa / Genel / Tarihten Efsane Olabilecek 5 Fotoğraf

Tarihten Efsane Olabilecek 5 Fotoğraf

 Tarihten Efsane Olabilecek 5 Fotoğraf

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere tarihte efsane diyebileceğimiz 5 fotoğrafı ve dönemlerine ait kısa bilgiler vereceğim.Lafı uzatmadan doğrudan giriş yapalım konumuza isterseniz.

1 tarihte efsane olabilecek fotograflar
 

Bir protestocu ile karşı tarafındaki çocukluk arkadaşının karşı karşıya kaldığı bir an. (1972)

2 tarihte efsane olabilecek fotograflar
 

Microsoft Çalışanları (1978)

En Üstten Soldan Sağa Doğru;

Steve Wood , Bob Wallace, Jim Lane

Bob O’Rear, Bob Greenberg, Marc McDonald, Gordon Letwin

Bill Gates, Andrea Lewis, Marla Wood, Paul Allen

Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT), Windows, Xbox gibi ürünleriyle tanınan, ABD merkezli büyük yazılım ve bilişim şirketidir.

Şirket 1975 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington eyaletindeki Seattle kentinde iki üniversite öğrencisi tarafından kurulmuştur. Bu iki girişimcinin vizyonu “her ev ve her masada bir bilgisayar”dı.

Popular Electronics dergisinin 1 Ocak 1975 tarihli sayısında Altair 8800 bilgisayar sisteminin tanıtımını okuduktan birkaç gün sonra Bill Gates, bilgisayarın tasarımcısı MITS (Micro Instrumentation and Telemetry Systems) ile temasa geçti. Ekibi ile birlikte Altair 8800 üzerinde çalışan BASIC yazılımlama dili geliştirdiklerini belirtti. Paul Allen MITS’e yazılımın tanıtımını yapmaya gitti. Paul Allen Altair 8800’i daha önce kullanmamış olmasına karşın tanıtımı başarılı oldu. Tanıtımın sonunda MITS Bill Gates ve Paul Allen’dan Altair bilgisayarları için BASIC yazılımlama dilinin telif hakkını satın aldı. Kârlı bir iş fırsatı yakaladıkları düşüncesiyle Bill Gates Harvard Üniversitesi’ndeki hukuk eğitimini yarıda bırakıp New Mexico eyaletinin Albuquerque şehrinde Microsoft şirketini kurdu.

Şirket, ilk uluslararası bürosunu 1 Kasım 1978’de Japonya’da açtı. 1 Ocak 1979’da şirket merkezini Washington eyaletinin Bellevue şehrine taşıdı.

Aradan geçen yıllar içinde Microsoft bir dünya devi olmuş, sahibi Bill Gates’i dünyanın en zengin insanı haline getirmiştir. Ancak bu zenginliği herkesin düşündüğü şekilde sadece geliştirdiği işletim sistemini satarak değil ayrıca sektörde ki büyük açıkları kapatabilecek nitelikte yazılan yazılımların daha kendisi için tehlike teşkil edecek aşamaya getirmeden satın almasıyla başarabilmiştir.

Microsoft , başarılı İsveç’li yapımcı Mojang şirketini de 2.5 milyar $ fiyatına satın almıştır.

Microsoft artık sadece bir yazılım şirketi değil ayrıca iş ve eğlence dünyası için geliştirdiği donanımlar ile de adından söz ettirmektedir. Visual Studio ve FSX gibi büyük ve önemli çalışmaları da bulunmaktadır.

Microsoft’un grafik arabirimli güncelliğini halen koruyan işletim sistemleri;

Windows 95
Windows 98
Windows 98 Second Edition
Windows ME
Windows 2000
Windows Server 2003
Windows XP
Windows Vista
Windows Server 2008
Windows 7
Microsoft Dynamics
Windows 8
Windows Server 2012
Windows 10
3 Eylül 2013 tarihinde Microsoft, Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimlerini ve bazı Nokia patentlerini 7.2 Milyar Dolar karşılığında satın alınmıştır.[3] Bu satın almayla birlikte Nokia’nın 18 bin’i üretimde olmak üzere, 32 bin çalışanının da Microsoft tarafına geçeceği açıklandı.

3 tarihte efsane olabilecek fotograflar
 

Bill Gates ve Steve Jobs,  bilgisayarların geleceği hakkında konuşuyor. (1991)

4 tarihte efsane olabilecek fotograflar
 

Sancak teslim töreninde müftünün  yaptığı duaya amin diyen papazlar.

5 tarihte efsane olabilecek fotograflar
 

ABD’nin kongre binasında tarihin en büyük 23 kanun yapıcısının portresi vardır. Bu 23 kişi arasında Kanuni Sultan Süleyman da bulunur.

Bir önceki yazımız olan Tasarımlarınız İçin Uyumlu Renkler başlıklı makalemizde Flat renkler, renk kodları ve uyumlu renk seçimleri hakkında bilgiler verilmektedir.

İlginizi Çekebilir

WordPress İle İş Dünyası

Günümüz iş dünyasında artık pek çok sektör işini internete taşımaktadır. Bunun için tüm diğer işletmecilerin yapmış olduğu gibi bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir