Anasayfa / Tanıtım Yazıları / Tesbih Modelleri

Tesbih Modelleri

 Tesbih tekrarlanan işleri saymak için ve ya aksesuar olarak kullanılan bir ipe dizilmiş 33 ve ya katları olarak sayıdaki boncuklara denir. Tekrarlan dini ritüelleri saymak için kullanılan teşbihin pek çok dinde yeri vardır. Müslümanlar genelde 99lu’yu kullanırken Budistler 108 taneli olanı kullanır. Aksesuar ya da stres atmak için kullanılan teşbihler genelde 33 taneli olarak üretilir ve pek çok farklı taştan ve metalden yapılabilir. Akit, gümüş, oniks, sedef, kehribar, lüle taşı vb. çeşitten yapılan pek çok tesbih bulunur. Tesbih ibadet amacıyla kullanılmadan önce; avda şans getirmesi, savaşta düşmandan koruması ya da hastalıklardan korunması amacıyla kullanılmıştır. Yaygın inanışa göre teşbih ilk olarak Budizm ve Hinduizm inançlarında ortaya çıkmıştır.
Hindistan da ortaya çıkan tesbih oradan Ortadoğu’ya ve en sonunda Avrupa’ya geçmiştir. Bazı taşlardan yapılan tesbihlerin insan sağlığına iyi geldiği bilinmektedir. Örneğin Kaplan Gözünden yapılan tesbihler strese iyi gelen ve insana huzur veren bir etkisi vardır. Stres atmak için kullanılan tesbihin doğasıyla uyumlu olduğu için kaplan gözü tesbih yapımında en çok kullanılan malzemelerden biridir. Ametist taşından yapılan tesbihler de hem çok zarif olmalarından hem de bulunduğu çevredeki olumsuz enerjiyi dağıttığından çok sık kullanılan tesbih türlerinden biridir. Yaydığı enerji ile direk sinir sistemini etkileyen bu taş kişinin daha enerjik ve daha sakin bir yapıya bürünmesine neden olur.
On iki şık ve asil bir taş olması nedeniyle en sevilen tesbih malzemelerinden biridir ama bu taştan yapılan tesbihler güzel olmalarının yanı sıra insana mutluluk, özgüven vermesiyle bilinir ve bu taşlar nazar konusunda en etkili olan taşlardan biridir. Necef taşından yapılan tesbihler Osmanlı döneminde padişahların çok sık kullandığı taşlar olması nedeniyle padişah tesbihi olarak da anılır. Bu tesbihler yazın elleri terletmemesi ve çekimin kolay olması bu tesbihlerin çok kullanılmasına neden olmuştur. Necef taşı aynı zamanda güç ve enerji kaybını minimuma indirir. Kişinin ruh halini dengeler ve oluştuğu çevrenin etkisiyle insanı ferahlatır ve huzur verir. Bu taşların insanı harekete geçiren bir etkisi olduğu da bilinmektedir. Daha fazla tesbih için https://tesbihcisefa.com

Bir önceki yazımız olan Rize Çiğ Köfte başlıklı makalemizde adıyörem çiğ köfte ve rize çiğ köfte hakkında bilgiler verilmektedir.

İlginizi Çekebilir

Opencart Global XML Entegrasyonu

Opencartentegrasyonu veya Opencart XML desteği, E ticarette neredeyse olmazsa olmaz sayılmaya başlandı. Öteki yandan işinizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir