Anasayfa / Genel / Uzman Erbaş Alımları Ne Zaman?

Uzman Erbaş Alımları Ne Zaman?

Artık devletin daha doğrusu Genelkurmay başkanlığının paralı askerlik ya da daha uygun şekilde uzman erbaş ve çavuşluk gibi önemli bir kolaylığı bulunuyor. Borç yüzünden askerliği sıkıntı haline getirenler için artık böyle bir durum söz konusu değil çünkü askeri ücretin neredeyse 2 katından fazla bir tutar karşılığında maaş alarak askerlik yapılabiliyor. Yine para biriktirmek isteyenler ya da farklı sıkıntıları olanlar için ya da en basitinden vatani görevini yaparak bir bütçe oluşturmak isteyenler için önemli bir avantaj olarak fayda sağlıyor.

 

Evli olanlar, arkasında çocuklarını bırakanlar için normal erbaş olarak askerlik hizmetini tamamlamak yerine sözleşmeli erbaş ya da uzman çavuş olarak görev yaparak onların da sıkıntı yaşamalarının önüne geçilebiliyor. Elde edilen gelirin ailenin yaşamına daha rahat koşullarda devam edebilmesi gibi birçok etkene kolaylık sağlıyor.

 

Uzman erbaş olmak isteyenler için basit şartlar yer alıyor. Bu şartları tamamlayan kişiler uzman erbaş olabiliyor ve belirli bir maaş karşılığında hem vatani görevini yapmış oluyor. 25 yaşının aşmamak, askerliğini yapmamış, askerliğini er olarak yapmış ya da askerliğini yapıyor olmak uzman erbaş olmanız için yeterlidir. Askerliğini yapmış olanların terhisinden 3 yıl süre geçmemiş olması gereklidir aksi durumda başvurular olumsuz cevaplanacaktır. İnternet üzerinden hızlı bir şekilde başvuru yapmanız durumunda bir sonraki alım ya da yıl içerisinde ki farklı bir alım için değerlendirme sürecine girmiş olabilirsiniz.

 

Daha önceleri en az lise mezunu adaylar değerlendirme sürecine kalabiliyordu ancak son bir senedir artık ilkokul mezunları da artık sözleşmeli erlik için başvuru yapabiliyor hatta göreve başlayabiliyor. Sözleşmeli erlerin birçok özlük haklarının bulunduğunu belirtelim.

 

Yazılı sınav, mülakat ve fiziki yeterlilik sınavları ile adaylar bir teste tabi tutulmaktadır. Bu sınavlardan ortalama olarak 80 alan adaylar uzman erbaş olmaya hak kazanacaktır.

 

Ön başvuru işleminde sonra evraklarınızın eksiksiz olması önemlidir. Eksik evrak teslimi sonrasında başvurunuz geçersiz sayılabilir. Adayların sınav esnasında yanlarında bulundurmaları gereken tüm evrakların listesi tarafınıza bildirilecektir, bu evrakların eksiksiz olmasına özen gösterin. Daha detaylı bilgi için kara kuvvetlerinin sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Oyun Sektörü Finansal Anlamda Uçuşa Geçti başlıklı makalemizde mobil oyun, mobil oyun sektörü ve online mobil oyunlar hakkında bilgiler verilmektedir.

İlginizi Çekebilir

WordPress İle İş Dünyası

Günümüz iş dünyasında artık pek çok sektör işini internete taşımaktadır. Bunun için tüm diğer işletmecilerin yapmış olduğu gibi bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir