Anasayfa / Genel / Whatsapp Videolu Görüşme Sistemini İşleve Soktu

Whatsapp Videolu Görüşme Sistemini İşleve Soktu

WhatsApp’ı Facebook’un satın almasıyla beraber gelişmelerine kaldığı yerden devam ediyor.Bir yıldan daha fazla süredir olması beklenen video görüşme özelliği sonunda kullanılabilir hale geliyor.Resmi sayfasından bugün itibari ile yaptığı açıklamayla birlikte gelişmeyi duyuru WhatsApp, özelliği bir kaç gün aralığında tüm kullanıcılara sunmaya hazırlandığını belirtiyor.WhatsApp’ın ios, android ve windows phone mobil uygulamalarına gelecek yada çoktan gelmiş olan güncellemeyle birlikte aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiniz özellik, globalde de popüler mesajlaşma uygulaması içinden görüntülü görüşme yapmanıza imkan sağlamış oluyor.WhastApp’ın Mart 2015’te devreye aldığı sesli arama özelliğine benzer şekilde, kullanıcıların tek butona dokunarak karşı tarafla video çağrı başlatması mümkün hale geliyor. Görüşme sırasında telefonunuzun ön ya da arka kamerasını değiştirerek kullanmanız ya da çağrıyı bekletmeniz de mümkün.

 

WhatsApp’ın video arama özelliği doğrudan Skype ve FaceTime uygulamarına sıkı bir rakip oluyor. Hali hazırda 1 milyar kullanıcıyı geçen uygulamanın FaceTime’a göre çoklu platform desteği sunması ve Skype’a göre daha erişilebilir durumda olması önemli avantajlar. WhatsApp açıklamasında video görüşmeyi yalnızca en pahalı akıllı telefonu satın alabilen ve iyi bir internet servisi olan kullanıcıların erişebildiği bir özellik olmaktan çıkarmak istediğini de söylüyor.

WhatsApp uygulamasına bugünden itibaren gelecek güncellemeyi yaparak özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz.

Güncelleme playstore’da yada appstore’da uygulamayı aratarak detayındaki güncelle butonunu kullanarak güncelleyebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Tasarımlarınız İçin Uyumlu Renkler başlıklı makalemizde Flat renkler, renk kodları ve uyumlu renk seçimleri hakkında bilgiler verilmektedir.

İlginizi Çekebilir

WordPress İle İş Dünyası

Günümüz iş dünyasında artık pek çok sektör işini internete taşımaktadır. Bunun için tüm diğer işletmecilerin yapmış olduğu gibi bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir