Dar Elbise

Vizyondaki filmler arasında belki de en dikkat çekici kurgusu ve senaryosuyla beyazperde’ye büyük kitleleri bağlayacağı kesindir.

Yerli Filmler arasından seçtiğimiz bu film ünlü Fransız Moda tasarımcısı Lisa arkadaşı Helin’in önerileriyle kasabasında bir defile yaptırtmaya karar verdirtir. Helin, Lisa Fransa dayken ön hazırlıklar yapmaya başlarlar. Defilelerde model olarak oynayacak kişileri araştırmaya ve onlarla anlaşmaya çalışırlar. Helin ve Lisa Fransa da bu defile için çok fazla kadınla görüşerek burada yer almaları konusunda ikna etmiştir. Aslında durum kadınları ikna ettikten sonra sıra ailelerini de ikna etmeye gelmiştir. Bu kişilerin anne, baba, kardeş, kocası gibi kişilerden de onay alarak gelmeleri konusunda ikna ederler. Bu telaş ve karmaşık durum içerisinde oyalanırken bir anda grup içerisinde bulunan kızlardan bir tanesi olan Gule adlı kız kaybolmuştur. Gule adında ki kızı aramaya yönlenmişlerdir. Film bu konu üzerinden sürükleyici olmakla beraber kara mizah komedi ile kadınların iş dünyasında profesyonel olarak yaşadıkları sorunların yanında olaylar karşısında ki tutumlarını ve hayatla mücadelesini anlatmaktadır.

Filmin baş rollerinde Tuba Büyüküstün, Caner Cindoruk, Hazar Ergüçlü, İnanç Konukçu, Devrim Yakut, Doğukan Polat Osman Alkaş, Kaan Çakır, Murat Karasu, Mehmet Erdem, Cüneyt Caneboyanı, Rahman Görede, Serkan Yakan, Binali Munuklu, Olgun Toker yer almaktadır. Ekim ayında vizyon Türk komedi filmleri ve romantik komedi filmleri arasında gösterilebilecek türden film olarak vizyona girecektir. Tür olarak da izleyicileri romantik, komedi ve dram türlerinde mükemmel bir proje ile sinema keyfi yaşattıracaktır. Filmin yönetmenliğini de Hiner Saleem yapmaktadır. Film’de Gule karakterini de başarılı bir şekilde gerçekleştiren Hazar Ergüçlü oynamaktadır. Gule’nin annesi rolünde de başarılı performansı ile göz dolduran Devrim Yakut üstlenmiştir. Senaristliğini de Weronique Wuthbrich ve Hiner Saleem üstlenmiştir. Yapımcılığını da Adnan Şapcı, Emre Oskay, Sadık Ekinci üstlenmiştir. Film projesinde Uğur Ateş tasarlamıştır. Film konusu ve kurgusu gereği de oldukça akıcı ve hareketli bir şekilde ilerlemesi ile izleyicileri sıkmadan ve heyecanla takip etmeleri için ayrı bir enerji sağlamaktadır. Profesyonel kadrosuna genç oyuncuları da katarak muhteşem bir film ortaya çıkartmışlardır.

Bir önceki yazımız olan İddaa Oynarken İddaalı Olun, Kazanın başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

İlginizi Çekebilir

Opencart Global XML Entegrasyonu

Opencartentegrasyonu veya Opencart XML desteği, E ticarette neredeyse olmazsa olmaz sayılmaya başlandı. Öteki yandan işinizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir