Anasayfa / Tanıtım Yazıları / Gercüş, Batman

Gercüş, Batman

Batman’ın en bilindik ilçelerinden biri olan Gercüş, tarihi medeniyetlerin burada bir yerleşim bölgesi olarak toplanmasından ötürü, pek çok medeniyetin pek çok yapısını içerisinde tutmayı başarmış ancak gerek iklim, gerek sosyal ve siyasi şartlar Haberler bunların tamamı ile korunmasına maalesef izin vermemiştir. Medeniyetin ilk izlerinin bulunabileceği Gercüş’te, pek çok mağara ve kaya çizimi bunu kanıtlamaktadır. Tarih öncesindeki pek çok insan, bu çizgileri çizerek bizlere bir şeyler anlatmaya çalışmıştır. Pek çok yönden ticaret yapabilen pek çok insanı ile Gercüş, misafirperver olmasının yanında etnik kökeni bol bir ilçe. Çok milletli ancak hoşgörü ile yaşayan bir ilçe olan Gercüş’ü gezerken geçmişten enstanteneler bulabilirsiniz.

Genel Kültür
Kürt ve Türklerin, azınlık olarak Arapların bir arada yaşadığı Gercüş’te, insanlar ekonomik olarak refah düzeyinde olmasa da; ortalama bir düzeyde yaşayabilmektedir ve hayvancılık, tarım, ticaret önde gelen geçim türlerindendir. Özellikle tarımın sert topraklar ve verimsiz alanlar sebebi ile pek yapılamaması, Gercüş halkını tamamı ile ticarete yönlendirmeye başlamıştır ve bu sebepten ilçede pek çok küçük esnaf görebilmeniz olasıdır. Hayvancılık ise, büyükbaş yahut küçükbaş olarak değişim gösterebilmektedir.

Gezilecek Yerler
Gercüş, gezilecek yeri bol olmayan bir ilçe ancak her şeye rağmen tarihi yapılardan bazıları görülebilir durumda. Özellikle mağaraları dolaşmanız ve oradaki çizimleri görmeniz, tarafınızı oldukça heyecanlandırabilir çünkü ilk insanların bile çizdiği birtakım basit çizikler, hala orada duruyor. Bunun yanında eski evler de yine gezilebilir.

Neler Yenir?
Gercüş’e yolunuz düştüyse, öncelikle Doğu’nun kahvaltısını Toplist yapmak için sabahtan gitmenizi tavsiye ediyoruz. Özellikle bu kahvaltıyı hiçbir yerde bulamayacağınızı biliyoruz. Bunun dışında, ayran çorbası, şam böreği, perde pilavı gibi lezzetler de, Batman’da muhakkak yenilmesi gereken yemeklerdendir.

Bir önceki yazımız olan İtfaiye araçlarında bulunan parçalar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

İlginizi Çekebilir

Opencart Global XML Entegrasyonu

Opencartentegrasyonu veya Opencart XML desteği, E ticarette neredeyse olmazsa olmaz sayılmaya başlandı. Öteki yandan işinizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir