Anasayfa / Oyun / Fifa17’nin Çok Satılmasının Nedeni

Fifa17’nin Çok Satılmasının Nedeni

Bugüne kadar bilgisayarlarımız çok sayıda futbol oyununa ev sahipliği yaptı. İki büyük diyebileceğimiz bu oyunların önde gelen isimleri Pes ve Fifa oldu. Pes belli dönemlerde PlayStation sahnelerinde ön plana çıkmış olsa da gelişim konusunda Fifa ‘ya yetişmesi pek mümkün gözükmüyor. Fifa serisi gelişmeye devam ederken Fifa17 seriler arasında en çok satanlar listesine girdi. Bunun nedeni gelişimlerin gözle görülür derecede büyük olmasıydı. Yeni bir moda ev sahipliği yapan Fifa17 ‘de Hikaye modu eklenmesi ve kişisel başarıya göre bu modun kendini bir çok farklı senaryoya sürüklemesi Fifa17’nin en çok tutulan özelliklerinden birisi oldu. Standart bir futbol oyunu olmaktan çıkan Fifa17 gerçek bir futbol deneyimi sunmak adına oyunda gerçekçiliği ön planda tutuyor ve klasik oyunlardansa detay ayarlarına önem veriyor. Oyun DICE tarafından geliştirilen Frostbite oyun motoru ile sunuldu. Oyuncu modellemeleri konusunda da büyük bir değişime giden Fifa17 oyuncu modellemesi sorunlarını çözmüş olduğunu Fifa17 serisinde duyurdu.

Hikaye modunda bol bol duygusal sinematiğe yer veren oyun, bu sinematikler sayesinde satışlarını yükseltmeyi başarmış görünüyor. Aynı zamanda Fifa17’de ek olarak Japon J1 Ligi eklenmesi, farklı liglerin ilerleyen zamanlarda ekleneceğinin ipucu niteliği taşımakta. Aktif zeka sistemi oyuna yeni koşu türleri ve mekansal analiz özellikleri katmakta. Oyunun fizik özellikleri geliştirildiğinden toplu veya topsuz alanda oyunculara gerçek hayattaki gibi bir mücadele ortamını mümkün kılıyor. Stadyumlar konusuna değinecek olursak; Fifa17 lisans konusunda rakip tanımayan bir firmaya ait olsa da bu sene Barcelona ‘nın stadı Nou Camp ‘ı Pes ‘e kaptırdılar. Barcelona oyun içerisinde Spanish Stadium adında bir stadyuma sahip gözüküyor. Fifa17 diğer serilerin yanı sıra aşırı geliştirilmiş yapay zekası nedeniyle diğer bütün futbol oyunlarının önüne geçiyor. Satışlarını en çok arttıran sebebin Alex Hunter adlı oyuncuyu canlandırdığımız hikaye modu olduğunu düşünüyorum, bol sinematikli bu hikaye modunda duygusal ara sahneler ile desteklenmiş gerçek bir futbolcu hayatını canlandırıyorsunuz. Oyunun en çok rağbet gören özelliği, en çok gameplay videolarına rastladığımız kısım da bu mod oldu.

Bir önceki yazımız olan Watch Dogs 2 Sistem Gereksinimleri Duyuruldu başlıklı makalemizde watch dogs 2, watch dogs 2 sistem gereksinimleri ve watch dogs sistem gereksinimleri hakkında bilgiler verilmektedir.

İlginizi Çekebilir

Oyun Sektörü Finansal Anlamda Uçuşa Geçti

Çağımızın vazgeçilmez teknolojisi beraberinde eğlence amaçlı yapımlarıda önümüze getiriyor.Son zamanlarda online oyunların oynayan kullanıcı kitlesi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir