Anasayfa / Tanıtım Yazıları / Gümüş Takılar

Gümüş Takılar

Gümüşler parlak beyaz renkte, kolay işlenen, tel durumuna gelebilen değerli bir elementtir. Altın ve bakırdan sonra bulunmuş ve çok eski zamanlardan beri bilinmektedirler. Özellikle kadınların gözbebeği olsa da aslında erkekler ve çocuklar tarafından da sevilmekte ve kullanılmaktadırlar. Hediyelik eşya olarak çok rağbet görürler ve özel günlerin kurtarıcılarındandırlar. Gümüşlerin görünümleri çok şık ve zariftir. Kıyafetlerle harika biçimde kombine edilebilir ve onlara hava katabilirler.  .

Gümüşlerin tek bir ayar ölçüsü vardır o da 925 ayardır. Bu standart ayardır ve uluslararası olarak belirlemiştir. Saf gümüşün kullanımı neredeyse imkânsızdır çünkü gümüş çok kırılgan ve yumuşak bir elementtir eğer dayanıklılığı başka elementlerle bir miktar karıştırılmazsa kullanılamaz. Bakır bu sertliği ve dayanıklılığı sağlayabilir. Çok ucuz satılan gümüşlere ise dikkat etmek gerekir bunların içinde zehirli kurşun bulunabilir ve insanların sağlığın riske atabilir.

Gümüşler aksesuarda en yaygın haliyle Rize Gümüş küpeler, gümüş bileklikler, gümüş kolyeler ve gümüş yüzükler olarak kullanılmaktadırlar. Kadın ve erkeklerin çok sevdikleri bu ürünlerin özelliklerine biraz göz atalım. Gümüş kolyelerin doğal taştan yapılmış olanları ( Lapis, Ametist, Turkuaz vb… ) çok şıktır ve aynı zamanda ruhsal olarak da olumlu etkiler yaratırlar. Bunları kullanan insanlar kendilerini rahatlamış hissettiklerini söylerler.  Gümüş Kolyelerin otantik olanlarında Osmanlı havası vardır. El işçiliği fiyatı arttırmakla beraber genel olarak bunların fiyatları 50-100 TL arasındadır. Gümüş yüzüklerin hem kadınlar hem erkekler için oldukça fazla çeşidi vardır. Erkekler bunları daha çok alyans olarak kullanabilirler. Ucuz Gümüş Alyanslar genellikle söz yüzüğü olarak kullanılırlar. Zarif olan bu alyanslar çoğunlukla 100-160 TL arasındadır. Kadınlar için çok daha fazla çeşit bulunmaktadır. Tek Taş Gümüş Yüzük, Beş Taş Gümüş Yüzük, Otantik Gümüş Yüzük, Tamtur Gümüş Yüzük bunlardan bazılarıdır. Doğal taşlı, otantik, özel tasarım olan modelleriyle beraber fiyatları genellikle 60-150 TL arasında değişmektedir. Kalp, melek, sonsuzluk, aşk gibi değişik figürlerle yapılabilen Gümüş Bileklikler ise şık bir tamamlayıcıdırlar. Genellikle 65-120 TL arasındadırlar. Gümüş Küpeler ise 60-200 TL arasında değişirken çok rağbet gören takılardandır.

Bir önceki yazımız olan Kastamonu evden eve nakliyat başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

İlginizi Çekebilir

Opencart Global XML Entegrasyonu

Opencartentegrasyonu veya Opencart XML desteği, E ticarette neredeyse olmazsa olmaz sayılmaya başlandı. Öteki yandan işinizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir