Anasayfa / Tanıtım Yazıları / Gümüşün Zarafeti

Gümüşün Zarafeti

Kadınların vazgeçemediği en önemli aksesuarlardan olan gümüş takılar; şıklığı ve zarafeti yansıtmasının yanı sıra görünüm açısından da zarif bir duruş sağlar. Gümüş aksesuarlar da birçok farklı çeşit bulabilirsiniz. Özellikle Sefa Silver; bay ve bayan gümüş takılarda sizlere yeni modellerini sunmaktadır. Bayan gümüş takılar arasında yer alan gümüş kolyeler farklı modelleri ile bayanların beğenisine sunulmuştur.

Gümüş Kolye birçok açıdan faydaları olan özel bir element olarak yer alır. Eski zamanlarda Jul Sezar döneminde Romalılar da gümüş parçaları yanıkları ve yaraları tedavi etmek için kullanılmıştır. Ayrıca Grekler  su ve şarap kaplarını bakterilerden temizlemek için gümüş kullanırlardı. Roma döneminde sadece gümüş kapları taşıyan askerler savaşa gönderilirdi. Çünkü Romalılar gümüş kapların suyu temiz ve saf tuttuğunu bildikleri için böyle bir uygulama yapılırdı. XIV Yüzyıl içerisinde Avrupa’nın merkezinde % 25’lik nüfus vebadan ölmüştü ancak Çingeneler veba salgını hastalığından etkilenmeyen tek ırktı. Çünkü Çingeneler tedavi olarak küçük gümüş parçacıkları damardan vücuda veriyorlardı. Vücuda yayılan bu parçacıklar bakteri ve virüsleri yok ediyordu. Yüzyıllardan beri gümüşün birçok açıdan fayda sağlamasının yanı sıra  insanlar için takı ve aksesuar olarak da kullanılmaya başlandı. Oldukça eskiye dayanan bir uygulama olan gümüş aksesuarlar uzun yıllar kadınları süslemiştir.

Gümüşün takılarda kullanılan tek bir ayarı bulunmaktadır. Uluslararası olarak belirlenmiş bir ayar ölçüsü olan 925 ayar standart olarak belirlenmiştir. Saf gümüş yumuşak ve kırılgan olması nedeniyle belli ölçüde bakır katılması suretiyle 925 ayara getirilmiş ve dayanıklılığı sağlanarak takılarda kullanılmak üzere bu ayar belirlenmiştir. 925 gümüş ayar bulunan takılarda asla kaplama yer almamaktadır. Takılarda 925 ayar tamamı gümüş olarak yer alır. Kaplama olan Gümüşler döküm ya da farklı maddelerle kaplanır.

Sefa Silver olarak uzun yıllardır gümüş takılar da birçok modeli bay ve bayan aksesuarları içerisinde 925 ayar olarak sunuyoruz. Bayan gümüş takılarda; gümüş setler, gümüş bileklikler, gümüş yüzükler, gümüş kolyeler, Trabzon hasır modelleri, Trabzon kazaz modelleri, gümüş Şahraman modelleri, gümüş küpeler ve saatler yer almaktadır. Erkek gümüş takılar içerisinde de birçok çeşidi bulabilirsiniz. Özellikleri Gümüş alyanslarda oldukça dikkat çeken farklı çeşitliliğe sahiptir.

Bir önceki yazımız olan Yöresel Lezzet; Sağlıklı Tüketim! başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

İlginizi Çekebilir

Opencart Global XML Entegrasyonu

Opencartentegrasyonu veya Opencart XML desteği, E ticarette neredeyse olmazsa olmaz sayılmaya başlandı. Öteki yandan işinizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir