Anasayfa / Tanıtım Yazıları / Klima Arızası

Klima Arızası

Yaz aylarının vazgeçilmez eşyalarından birisi olan klimalar, serinletici ve bulunduğu alanın havasını temizleyici nitelikte kullanılmaktadır. Her alanda kullanılmakta olan klimaların ebatları birbirinden farklıdır. Mesela bir AVM için kullanılan klima oldukça büyük ve ağır olabilirken, bir evin odası için kullanılmakta olan klimalar küçük ebatlı ve kolay kullanımı olan klimalardır. Her çeşit beyaz eşya gibi bazı zamanlarda klimalar da arıza yapabilir. Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fırınlı ocak, çamaşır kurutma makinesi, elektrik süpürgesi, ütü, küçük ev aletleri ve tost makineleri kadar arıza göstermeseler de arızalanma nedenlerine bağlı olarak bazı zamanlarda arızalanabilirler.

Bornova arçelik servisi olarak burada klima arıza çeşitlerini sizlere anlatalım istedik. Klima arızalarında en fazla görülen arızalar kumanda arızaları olarak bilinir. Klima yönetimi son zamanlarda çıkan tüm klima modellerinde televizyon kumandası şeklinde bir kumandadan yönetilmektedir. Bu kumanda açma kapama işlemleri veya verilen soğuk havayı yükseltme veya düşürme işlemi için kullanılmaktadır. Kumandanın çalışmaması ile eğer klima çalıştırılamaz ise ilk olarak kumandanın bozulup bozulmadığı gözden geçirilmeli daha sonra ise kumanda ile klima arasındaki kumanda aksamları kontrol edilmelidir.

Karabağlar arçelik servisi klima arıza giderilmesinde birkaç gün içinde servise gelmiş olan arızalı klimayı tamir ederek sahibine teslim etmektedir. Klima tamirleri genellikle kısa bir müddet tutarak sahibine teslim edilir. Klima arızalarının bir sonraki görülmekte olan çeşitleri ise klimadan çıtırtı tipinde bir ses gelmesi, hava çıkışında havanın boğulması, klimadan koku gelmesi veya klimanın soğuk hava yerine sıcak hava, sıcak hava yerine soğuk hava gelmesi olarak sayılabilir.

Bu arızaların oluşmasındaki başlıca sebep aslında klimanın düzenli olarak yaptırılması gereken bakımının yaptırılmaması olabilir. Klimaların her yıl sıkı bir bakımdan geçmesi klimanın arıza görme olasılığını neredeyse sıfıra indirecektir. Klima arıza yaptı ise klimanın neden çalışmadığı veya çalışırken gösterdiği arıza tam olarak servis elemanlarına anlatılmalı ve bu yönlendirme ile tamir edilmesi sağlanmalıdır. Bazı kişiler tarafından arıza olarak sayılmasa da nefes almakta zorluk çeken veya koku hassasiyeti bulunan insanların genellikle fark ettiği arızalardan birisi de klimadan toz kokusu gelmesidir.

 

Bir önceki yazımız olan Samsung Çamaşır Makineleri başlıklı makalemizde Samsung telefon numarası hakkında bilgiler verilmektedir.

İlginizi Çekebilir

Opencart Global XML Entegrasyonu

Opencartentegrasyonu veya Opencart XML desteği, E ticarette neredeyse olmazsa olmaz sayılmaya başlandı. Öteki yandan işinizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir