Anasayfa / Genel / Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması 1 Aralık 2016’da Başlıyor

Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması 1 Aralık 2016’da Başlıyor

Kış mevsimi beraberinde bir takım kanunsal yeniliği de beraberinde getirmeye devam ediyor.Bunlardan yenisi olan kış lastiği takma mecburiyeti hem ticaret amaçlı kullanılan araçlarda hem de vilayetler arası yük taşımacılığı yapan araçlar için 1 Aralık Perşembe gününde sonra başlıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu, 2012 senesinde yürürlüğe giren “Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı  ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik”e göre kar lastiği takmadan araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek. 1 Nisan 2017 yılına kadar devam edecek olan söz konusu uygulamaya uymayan araç sahiplerine ise 602 TL’lik ceza uygulanacak.

Bu yaptırımın temel amaçlarından biri trafiği önlemek olacak.Kış şartlarına hazırlıksız olan araçların yolu kapatmasına ve diğer insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla başlatılan bu uygulama kapsamında önceki kış, araç sahiplerine ciddi oranda yaptırım uygulanarak ceza kesildi.Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ekiplerince 1 Aralık 2015 ve 1 Nisan 2016 arasında toplam 87 araç sahibine 51 bin 227 lira, EGM bazında 2 bin 927 araç sahibine 1 milyon 722 bin 405 lira, Jandarma Genel Komutanlığınca da 299 araç sahibine 177 bin 487 TL ceza kesilmişti.Bunları göz önüne alarak bu yılın daha az bir mağduriyetle geçirileceği düşünülüyor.

Bir önceki yazımız olan Tasarımlarınız İçin Uyumlu Renkler başlıklı makalemizde Flat renkler, renk kodları ve uyumlu renk seçimleri hakkında bilgiler verilmektedir.

İlginizi Çekebilir

WordPress İle İş Dünyası

Günümüz iş dünyasında artık pek çok sektör işini internete taşımaktadır. Bunun için tüm diğer işletmecilerin yapmış olduğu gibi bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir